Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ

Η εταιρεία μας, με το διακριτικό τίτλο VAKAKIS WINES, ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2011 κάτω από τις πλέον αντίξοες συνθήκες, όχι μόνο λόγω της μεσούσης οικονομικής κρίσης, αλλά γιατί η ίδρυση μιας εταιρείας με αντικείμενο τη παραγωγή οίνου δεν ήταν δυνατή στη Σάμο. Και αυτό γιατί βάσει ενός αναγκαστικού νόμου του 1934 όλη η παραγωγή του Σαμιώτικου αμπελώνα έπρεπε να παραδίδεται στον οικείο συνεταιρισμό. Η αμφισβήτηση αυτού του παράλογου και ξεπερασμένου από το χρόνο καθεστώτος μας οδήγησε σε μακροχρόνιους δικαστικούς αγώνες τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ε.Ε.

Η όλη υπόθεση βαδίζει προς το τέλος της, παρόλη την αρνητική στάση από την αρχή της υπόθεσης μέχρι και σήμερα του αρμόδιου Υπουργείου, που αντί να σταθεί αρωγός σε κάθε δημιουργικό στέκεται απέναντι, υπακούοντας στο Ελληνικό υπέρτατο αξίωμα, οι ψήφοι είναι πάνω από όλα.

Μέσα λοιπόν σε αυτό το εχθρικό περιβάλλον, η επιχείρηση μέχρι το 2013 δραστηριοποιούνταν στο εμπόριο οίνων και από το 2013 μέχρι σήμερα στην οινοποίηση και την εμπορία Σαμιώτικων Οίνων.

Παράγονται τρία (3) ξηρά κρασιά, δύο (2) ημίγλυκα και τρία (3) γλυκά. Στη προσεχή οινική περίοδο θα παραχθούν και τα πρώτα ημιαφρώδη.

Η απόφαση μας να ασχοληθούμε με τη συγκεκριμένη δραστηριότητα και να υποστούμε όλη αυτή τη ταλαιπωρία, οφειλόταν στη απόλυτη πίστη μας σα Σαμιώτες, ότι αυτός ο θησαυρός που υπάρχει στη Σάμο δεν αξιοποιούνταν όπως έπρεπε από ένα βραδυκίνητο οργανισμό όπως η Ένωση, με αποτέλεσμα το μέλλον του Σαμιώτικου αμπελώνα να τίθεται υπό σοβαρή αμφισβήτηση.

Η ανάδειξη λοιπόν του πραγματικά μοναδικού Σαμιώτικου αμπελώνα και των παραγόμενων από αυτόν προϊόντων του είναι το κύριο μέλημά μας, γιατί μόνο μέσω της ανάδειξής του και η εταιρεία μας θα έχει ευοίωνο μέλλον.

Πέραν τούτου η φιλοσοφία λειτουργίας της εταιρείας μας είναι η παραγωγή μικρού αριθμού υψηλής ποιότητας και αισθητικής φιαλών από σπάνιες τοπικές γηγενείς ποικιλίες. Με αυτό τον τρόπο φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε σιγά – σιγά ένα αναγνωρίσιμο προϊόν το οποίο να έχει το δικό του κοινό. Ταυτόχρονα φιλοδοξούμε το κρασί της εταιρείας μας να γίνει ο πιο αναγνωρίσιμος ποιοτικός πρεσβευτής του Σαμιώτικου κρασιού στο εξωτερικό.

Ήδη εξάγουμε σε Κίνα, Hong – Kong και Ελβετία, Γερμανία και Ολλανδία, ενώ υπάρχει στα άμεσα σχέδια μας η επέκταση μας σε καινούργιες αγορές.

Με βάση τη φιλοσοφία μας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της εταιρείας μας έναντι του ανταγωνισμού συνοψίζονται στην επιλογή σταφυλιών από τα καλύτερα terroir του νησιού, στην ανάδειξη τοπικών γηγενών ποικιλιών, στη μη ύπαρξη δανεισμού, στον έλεγχο του λειτουργικού κόστους και στην άμεση λήψη αποφάσεων.

Επενδύσεις σε εγκαταστάσεις και αμπελώνες

Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας εδρεύουν στη περιοχή Μ. Λάκκα Σάμου. Τέσσερα χιλιόμετρα νοτίως της πόλης του Καρλοβάσου στο δρόμο για το χωριό Κοντέϊκα. Το οικόπεδο της εταιρείας καταλαμβάνει μία έκταση 8 στρεμμάτων, εντός του οποίου μέχρι στιγμής οι στεγασμένοι χώροι καλύπτουν τα 450 τ.μ.

5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ
8 ΚΡΑΣΙΑ

4 ξηρά κρασιά

2 ημίγλυκα κρασιά

3 γλυκά κρασιά

150 ΠΕΛΑΤΕΣ
5 ΧΩΡΕΣ ΕΞΑΓΩΓΗΣ

Κίνα

Hong Kong

Ελβετία

Γερμανία

Ολλανδία